Vad Gör du Om Du Upplever håravfall eller håravfall – Ett Kvinnligt Perspektiv

håravfall

Håravfall och håravfall är en mycket vanlig oro för många kvinnor. Det kan vara långsamt och gradvis, och om så är fallet, det kan helt enkelt vara kopplade till dina genetiska make-up. Detta är oftast ingen anledning till oro och avvakta till andra familjemedlemmar, mor, moster, mormor, syster – för att liknande tecken av hår gallring kan oftast ge ett svar. Men, om ditt hår gallring eller förlust är plötslig och snabb – och resten av dina relationer, har en jämförelsevis fullt och hälsosamt hår, då det kan finnas anledning till oro. Plötsliga håravfall vilket resulterar i helt kala fläckar på huvudet är känd som Alopecia. Det är när auto-immun-systemet sätts på av sig självt ” och attacker friska hårsäckar som orsakar håret att falla ut. Som många förhållanden, det finns olika grader av håravfall: alopecia areata yttrar sig som fläckvis håravfall. Kala fläckar kan börja storleken på en stor mynt och sprida sig utåt. Alopecia totalis är när man totalt håravfall över hela hårbotten uppstår. Alopecia universalis är när håravfall över hela kroppen. Oavsett ditt håravfall tillstånd, det kan vara oerhört påfrestande, särskilt sedan en kvinnas huvud av hår kan vara så nära knutna till deras identitet. Det är dessutom olyckligt att i dagens samhälle är det män som är skallig eller gallring hår är mycket mer socialt acceptabelt än kvinnor med samma oro. Så om du upplever håravfall eller håravfall, vad kan du göra åt det?

Det första steget är att söka medicinsk rådgivning tidigt.

håravfallDet är viktigt att du gör en tid hos din läkare för att fastställa den bakomliggande orsaken till ditt hår gallring eller förlust och få en diagnos. I de flesta fall en tidig diagnos kan bättre hjälpa till att hitta en effektiv lösning – och i vissa fall (även om det är helt beroende på hårets skick och individens psykiska och fysiska hälsa), håravfall kan även vändas. Så snälla försök att inte panik och söka råd från din läkare så snart som möjligt.

Du bör också söka råd från en håravfall-expert eller trichologist – ett medicinskt kvalificerad hår och hårbotten expert. Denna typ av hår specialist kan hjälpa dig att lära dig mer om hälsan hos ditt hår och därmed hjälpa till att hitta en medicinsk behandling för att åtgärda problemet. Friska hår tillväxt beror på flera faktorer, bland annat mängden protein du intag (håret består av protein). Så att äta en balanserad kost med mycket protein – kött, fisk och ägg – kan uppmuntra en hälsosam hårväxt. Hårsäckarna beror också på en god blodtillförsel – så att träna regelbundet kan stimulera blodflödet i hårbotten vilket i sin tur främjar tillväxt (eller re-tillväxt.)

Om du upptäcker att ditt håravfall är permanent, det finns massor av effektiva, naturliga metoder för att hår restaurering är tillgänglig till dig – av vilka vissa är utformade särskilt för kvinnor. Hår Integration är ett nytt, icke-kirurgiska ingrepp som blandar äkta hår med din egen. Resultatet är en omedelbar hår – och en självförtroende boost – utan att det behöver för en fullständig täckning peruk. Men, mina damer peruker är så sofistikerade och tekniskt avancerade att det är praktiskt taget omöjligt att upptäcka skillnaden mellan syntetiskt hår fibrer och naturliga, 100% människohår. Bra kvalitet damer peruker är tillgängliga som delvis peruker (för ett uppsving på kronan-området), lace front (för en “osynlig” främre håret linje), monofilament (för en realistisk, kött-färgad topp och parting som ser ut som hårbotten) och custom-made – I. e. en gjuten fattas på ditt huvud för att skapa en peruk bas som ger en perfekt passform. Skräddarsydda peruker är särskilt fördelaktigt för personer med alopecia eller lång sikt håravfall. Lugnande, ready-to-wear, damer peruker (eller “från hyllan” peruker) finns i hundratals färger och ställa in stilar. Äkta hår peruker är också tillgängliga – och custom-made äkta hår peruker är fantastiskt för dem med lång sikt håravfall eftersom de ger en naturlig look med styling mångsidighet.

LEAVE A REPLY