Tacksam För Hälsa och Styrka

hälsa och styrka

Varje dag måste vi alla vara tacksamma för livets gåva Gud har gett var och en av oss att uppleva. När jag tittar på hur många av oss lever på en daglig basis, för många människor tar sin hälsa och styrka för givet. Även om jag inser fästen och dåliga vanor i våra liv, vi gör alla samvete val att vara eller inte vara med skälig andel av hälsa och styrka.

Bidragande faktorer som alkoholkonsumtion, valet att röka cigaretter, använder narkotika, eller missbruk av receptbelagda mediciner, stress och överdriven ohälsosamma matvanor. (att äta mat som inte är lika näringsrika), tillsammans med en brist är att utöva alla personliga val vi gör och beteende mönster som vi kan välja att ändra till gagn för vår hälsa och vårt välbefinnande.

Dessa dåliga hälsa val leder alltid till någon annan typ av fysisk sjukdom på lång sikt

hälsa och styrkaInklusive men inte begränsat till: högt blodtryck, övervikt, fetma, diabetes och många andra komplikationer. Det är intressant nog med den åldrande processen för hur vi alla försämras med åldern, varför skynda på processen med ohälsosamma bidragande faktorer? När var sista gången du tog dig tid, för att verkligen tacka Gud för din hälsa och styrka? Med en hälsosam kost, motion och vila kan vi alla leva ett hälsosammare liv, om vi använda visdom för att leva ut våra dagar här på jorden. “Att frukta Herren är början till vishet och kunskap om den Helige är förstånd. För mig dina dagar kommer att multipliceras, och år i livet kommer att läggas till dig.” Ordspråksboken 9:11.

Som vi övervaka och vidta förebyggande åtgärder för att bevara vår hälsa, vi ska hitta oss själva för att kunna leva ett längre och friskare liv, förutsatt att vi gör saker som är nödvändiga för att ha en livskvalitet. Minskning och konsumtion av med skadliga gifter i kroppen, inklusive men inte begränsat till: läsk, socker, alkohol och fet friterad mat, bör hjälpa till att sänka det onda kolesterolet nivåer för att upprätthålla god hälsa.

När vi tar hänsyn till hur vi har blivit välsignade med att kunna ta hand om oss själva och sörjer för vår familj, en attityd av tacksamhet bör alltid vara på våra läppar. Utan en god hälsa och en viss styrka som vi inte kunde funktion och omsorg för dem som är i vår hand. Hela människan; kropp, själ och ande måste vara frisk för att funktionen att vara till nytta inte bara för oss själva, men andra som vi tjäna som bra.

Som vi utvecklas fysiskt, psykiskt, socialt och andligt låt oss veta och komma ihåg att den som är ansvarig för vår hälsa och vårt välbefinnande. Om det inte var för Herren att ge oss hälsa och styrka som vi behöver, vi som inte skulle överleva, än mindre existerar. Precis som vår fysiska människan förgår, vårt inre människan måste förnyas för att hålla oss andligt friska. “Därför tappar vi inte modet. Även om vår yttre människa förgås, men invärtes människa är att förnyas dag för dag.” Andra Korintierbrevet 4:16. När vår inre man är stark vi kan uthärda allt som kommer vår väg, inklusive sjukdom. “Anden av en man som kommer att hålla honom i sjukdom, Men som kan bära en förkrossad ande.” Ordspråksboken 18:14.

“Mina älskade, jag ber att du må hava framgång i allt och vara vid god hälsa, precis som din själ.” III John 3:2.

LEAVE A REPLY