Ta Hand om Mäns Hälsa

mäns hälsa

Mäns hälsa är mer av ett problem än det andra könet när sett i ljuset av modern livsstil. De tenderar att röka och dricka mer än kvinnor, så deras kroppar behöver mer uppmärksamhet. Bortsett från den ohälsosamma livsstil stress är också en stor oro för mäns hälsa. Som en del av dem helt enkelt förhålla sig till det arbete som de utför arbete bördor ofta ses som påverkar deras hälsa mest.

Några hälsorelaterade problem är sådana som påverkar män enbart som prostatacancer och lågt testosteron. Olika hälsoproblem ses i män kan förebyggas eller behandlas om fångas tidigt som kolon cancer eller hjärt-och kärlsjukdomar. Screening tester för att komma till räddning här. Så, blir det viktigt för varje människa att gå på regelbundna kontroller eller kliniska kontroller. Och detta är goda nyheter att dessa sjukdomar kan botas liksom förhindras.

Män bör vara väl medvetna om olika riskfaktorer för att undvika några problem med din hälsa.

Även om det finns några genetiska de som inte kan undvikas på alla men många andra är i din kontroll. Rådfråga din läkare om olika frågor för att minska riskfaktorer. Be att hur ofta du bör göra honom till besök och vad alla är screening, vacciner och tester som du kan behöva. På detta sätt kan du ta hand om din hälsa och kan vara fullt anmäldes av din hälsa.

Det har setts som normalt att män inte ta så mycket hand om sig själva som kvinnor gör. Majoriteten av dem också dö snart på grund av olika hälsoproblem. De har sett med de mest ohälsosamma beteende och är mindre intresserade av att vidta förebyggande åtgärder. Men om män börjar ta hand om sig själva de kommer säkert att leda längre och hälsosamt liv.

Olika symtom som män bör hålla ett öga på är:

mäns hälsa

– Kontrollera eventuella förändringar i skål eller urinblåsan rutin. Om det är detta är en tydlig indikation på prostata eller urinblåsa problem. Om du märker blod i urinen, detta kan vara ett tecken på njursvikt. Och om du får upp 4-5 gånger på natten för att gå till toaletten kan det vara ett symtom av förstorad prostata som är vanligt hos män som de växa till i ålder.

– Om det är erektil dysfunktion eller impotens som det kan vara på grund av några andra hälsorelaterade problem. Du kan komma att drabbas av diabetes, högt blodtryck eller kan ha igensatta artärer. Så, inte bara låta ner och ta det på allvar när kroppen lider enormt.

– Inte lämna rutan tom om du möter någon av de hälsoproblem som ständiga ryggsmärtor, förändring i färg av urin och avföring, klumpar på kroppen, ihållande hosta, smärta och huvudvärk, smärtor i bröstet, förändring i färger av vårtor och födelsemärken etc. Få dig själv kollat upp av en läkare om du möter någon av dessa.

– Plötslig vinst eller förlust i vikt bör inte heller gå ignoreras eftersom det kan vara ett symptom på några allvarliga hälso-problem.

Om du upptäcker någon av symptom i kroppen besöka din läkare omedelbart. Och gör det till en vana av regelbundna kontroller för att leva ett hälsosamt liv.

LEAVE A REPLY