Svampinfektion hos Män – Hur man Behandlar Det

Svampinfektion

Sällan har någon tala öppet om svampinfektion hos män, även om det är ett mycket vanligt tillstånd. Kvinnor pratar om sina jäst frågor mycket mer öppet än män någonsin har eller troligen aldrig kommer. För de flesta män, det är något som händer med kvinnor och det är pinsamt för dem att de har vad de anser vara en kvinnas villkor. Eftersom de flesta män känner på detta sätt, information om jäst-infektion hos män är inte lika utbredd som den är för kvinnor.

Tack vare internet, det finns mycket mer information som är tillgänglig för män i ämnet. Män kan forska och ta reda på vilka symtom som finns och hitta en effektiv behandling. De kan få tillräckligt med information som hjälper dem att fatta beslut om att gå till doktorn eller inte. Vi rekommenderar att om du har aldrig haft den här typen av infektion och är inte 100% säker, du måste gå till läkare för att få rätt diagnos. Det finns flera villkor som liknar en jäst infektioner, såsom Balanitis. När du har fått diagnosen av läkare och att du får en annan, är chansen att du kommer att kunna korrekt identifiera den.

Vilka Symptom att Titta Efter

Jäst älskar varma, fuktiga miljöer så det verkar oftast i underlivet, armhålor och under några veck av fett som överlappar på din hud.

De vanligaste symptomen hos män är:

  • Röda Utslag
  • Fläckar med vita fläckar
  • Vita Utsläpp
  • Klåda
  • Bränna
  • Smärta vid urinering
  • Anal sveda och klåda

Vissa män upplever flera av dessa symptom, medan andra bara har en eller två av dem. Vissa män upplever inga symtom alls, men faktiskt kan överföra smittan till sina sexpartners.

Jäst infektioner är inte ansåg STD-talet, men det är fullt möjligt att få en från sexuell kontakt. De flesta män som får en via sexuell kontakt få det från en kvinnlig partner som har en aktiv infektion. Om du har sexuellt umgänge med någon som har diagnostiserats med en infektion, är det viktigt att du får behandling eller annat du kan föra den fram och tillbaka till varandra.

Tro det eller ej, män kan använda samma anti-jäst infektioner krämer som kvinnor gör.

Svampinfektion

Det finns flera ledande varumärken som finns tillgängliga utan recept som du hittar i apotek eller till mataffären. Det finns även ett p-piller Diflucan kallas (Flukonazol) som du kan få med ett recept från läkare. P-piller fungerar samt krämer men inte ger omedelbart lugnande lättnad att krämer gör.

Om du äter för mycket socker, bröd och/eller dricka en hel del öl och vin, kan du hitta infektion är svårare att bli av med. Dessa typer av svampinfektioner älskar socker och jäst produkter och detta orsakar jäst överväxt till att bli ännu mer omfattande. Om du har en grundläggande jäst infektion och det verkar hänga på lite längre än det borde, kanske du vill skära ner på dessa typer av livsmedel tills infektionen är borta.

Om du tror att du har en infektion, söka vård omedelbart. Jäst infektion hos män är inget att skämmas.

LEAVE A REPLY