South Beach Diet – stabilt och Effektivt

south beach diet

Som praktiserande läkare Dr Arthur Agatson började bli mer och mer frustrerad då hans patienter misslyckats att gå ner i vikt. De var troget följande standard, low-fat American Heart Association kost på hans råd, utan resultat. Han märkte att det inte bara hade de inte gå ner i vikt, men deras blod kemi inte bättre. De resultat som han var ute efter var en ökning i HDL (det goda kolesterolet) och en sänkning i LDL (det dåliga kolesterolet). Så småningom utvecklade han en ny diet speciellt för sina patienter, som senare blev grunden för hans bästa säljare bok, The South Beach Diet, som först publicerades i April 2003. Denna mycket framgångsrika kost var på New York Times best seller-lista för mer än 96 veckor i följd, och i överskott på 8,5 miljoner exemplar har tryckts upp. Boken var upp som #1 på New York Times Bestseller-lista för 38 veckor.

Som många andra så kallade “low carb” diet, South Beach Dieten antar att många av oss är beroende av kolhydratrika livsmedel.

south beach dietDe program viktminskning metod är mycket liknande till Atkins Diet, så mycket, att många människor tror att det är bara en reviderad version av Atkins Diet. De första faserna för både kost är utformade för att bli av med kroppens förutom kolhydrater. Där atkinsdieten har fyra faser South Beach har bara tre, med en enda fas som ersätter den andra och tredje fasen av Atkins. De sista faserna av både kost, igen, är mycket lika. Eftersom en större mängd livsmedel som infördes tidigare i South Beach näringsmässiga plan, dieters tenderar att gå ner i vikt i en något långsammare takt än de på Atkins, men fans hitta South Beach programmet lättare att hålla sig till.

Denna diet fokuserar mycket på att balansera blodsocker, Glykemiskt Index spelar en mycket viktig roll i denna diet. Det Glykemiska Indexet är ett rankingsystem för kolhydrater baserat på deras effekt på blodsockret. Kolhydrater är valt med Glykemiskt Index bord; de lägre rankade bättre. Även detta leder oss till en av South Beach-Dieten är stora skillnader från Atkins diet. South Beach anhängare är normalt accepteras de flesta kolhydrater (helst bara de är höga i fiber, som multi-korn bröd och vilt ris), samtidigt som dessa produkter betraktas som alltför hög i kolhydrater för de flesta Atkins anhängare, även om underhållsfasen.

Ett annat område där metoder av Atkins och Agatston skiljer sig ganska drastiskt är på hälsosam intag av fetter.

Atkins anhängare uppmuntras att få i sig mättat och enkelomättat fett i den första fasen, för att sedan successivt minska mättat fett innehåll av måltider under senare faser som mer kolhydrater införs. Dr. Agatston förespråkar främst enkelomättade fetter, som de som finns i olivolja, nötter och fet fisk som lax, under hela sin kost. Du kommer inte hitta smör, bacon eller något stekt i South Beach måltid planer, medan de är positivt uppmuntras under första Atkins faser.

En av fördelarna med Agatston kost har under många av sina konkurrenter är samarbetet med Kraft Foods. Tillsammans lanserade de en hel rad av bekvämlighet produkter, som omfattar frukost, lunch, middag, efterrätt och även snacks. Exempel på färdigmat erbjuder även frukost flingor, måltidsersättning, barer, fryst pizza och frysta förrätter. Dr Agatston konstaterade en gång “Mitt mål är att hjälpa till att förändra sättet Amerika äter, och dessa stora-smak, näringsrika produkter från Kraft är praktiskt, vilket gör det lättare för människor att följa South Beach Diet – oavsett om det gäller en hälsosam livsstil eller viktminskning.”

Som med många av de andra populära kost böcker på marknaden, det är väldigt svårt att hitta specifika vetenskapliga bevis som stöder denna vikt förlust program. Vissa aspekter av diet kan ha varit vetenskapligt studerat och granskat, till exempel nyttan av enkelomättade fetter, eller fördelar med att reglera ditt blodsocker. I allmänhet är det dock säkert att säga att South Beach-Dieten är baserad på sunda principer och kan erbjuda dig ett väl balanserat och hållbart sätt att leva.

LEAVE A REPLY