Rätt Övningar För Gemensam Smärta

träning
Rätt Övningar För Gemensam Smärta
Rate this post

Det finns vissa övningar som artrit patienter kan dra nytta av. Vissa övningar kan vara skadligt för detta mål, så undvik att hoppa in i en övning rutin som kan göra mer skada än nytta. Poängen med övningen bör vara att tillhandahålla gemensam smärta och öka rörelseomfång, inte orsaka invalidiserande smärta. En läkare, sjukgymnast eller annan vårdgivare bör konsulteras när du utformar ett träningsprogram för att se till att du är säker från skador. Artrit medför det ett behov att gå vidare med försiktighet, men ett behov av att träna, ändå.

Träning i sig är något vi alla behöver göra.

träningArtrit drabbade har i allmänhet tillräckligt på sin tallrik bara att ta sig igenom dag för dag och smärta som de lever med. I motsats till vad som kan verka logiskt, motion kan faktiskt hjälpa att lindra smärta och öka rörlighet.

Det finns några olika typer av övningar som är populära i rutiner utformade för personer med artrit. Några av dessa införliva övningar inriktad på kondition, ökad styrka, och arbetar på olika förslag. Varje om dessa funktioner arbetar tillsammans för att ge ett generellt öka inom hälso-och joint pain relief. Aerob träning kräver bara en 20 till 30 minuter engagemang, de flesta dagar i veckan. Om du arbetar även för att förbättra din BMI och gå ner i vikt, aerob träning är ett bra val. En minskning i vikt, om det finns ett överskott, kan gå en lång väg i gemensam smärta som trycket på leder som knän och höfter är minskade med varje pund förlorade. Aerob träning kan även öka hjärtats hälsa. Promenader, simning och även cykel ridning är bra motion val som inte kommer att vara för hårda för artrit drabbade. Försök att hålla ditt val så låg miljöpåverkan som möjligt medan du fortfarande få ditt hjärta att pumpa.

Övningar som yoga och tai chi är bra exempel på artrit-vänliga övningar om de är gjort minst varannan dag. Dessa kan hjälpa de drabbade att minska stelhet, eftersom de arbetar på sina normala intervall av rörelse. När folk börjar att göra dessa typer av träning deras gemensamma smärta och stelhet kommer att minska över tid. Genom fortsatt sessioner människor kan öka sitt utbud av rörelse. Styrketräning är ett annat bra alternativ det är inte bara för potentiella Mr eller Miss Universum tävlande.

Styrketräning hjälper till att bygga muskler, vilket bidrar till att öka mängden skydd av dina muskler för att ge dina leder. Detta betyder inte att du måste träna tills du ser ut som du kör för ett tyngdlyftning titel. Bara genom att arbeta dina muskler varannan dag kan ge dig positiva resultat. Men om dina leder blir mer smärtsam eller om någon svullnad är känd, bör du ta en extra dag ledigt. En timmes motion om dagen kan ge artrit drabbade en bättre livskvalitet. Det finns en uppsjö av alternativ som är tillgängliga dessa dagar. om man typ inte hålla ditt intresse, prova något annat. Det kan vara roligare och mer givande att skaka upp saker och ting över tid ändå. Förhoppningsvis, med daglig motion, gemensam smärta kan bli din.

LEAVE A REPLY