Håravfall Orsaker – Det Kan Inte Vara Genetiska

kemoterapi

Genetik är den # 1 orsaken till håravfall eller håravfall drabbar både män och kvinnor. I tillägg till vår DNA det finns andra orsaker som påverkar oss, och vissa är även ansvarig för håravfall hos barn. Listan nedan visar de viktigaste orsakerna till håravfall andra än genetik.

Ringorm är en svamp som, om det som finns på hårbotten kan orsaka håravfall. Detta finns ofta i barn, och resulterar i att håret bryts av vid hårbotten. När behandlas, hår kommer att växa upp normalt.

Sjukdomar och medicinska tillstånd som kan orsaka håravfall. Detta är vanligen ett hormonella problem som kan innehålla sköldkörtel sjukdom eller diabetes, som förhindrar att håret produktion. Lupus och njur-eller leversjukdom är också en orsak. Polycystiskt äggstock syndrom är en hormonell obalans som orsakar håravfall hos tonårsflickor och kvinnor.

Trichotillomani är bara en $10 ord för psykisk störning där människor vrida och dra sina egna hår. Detta är en ledande orsak till håravfall hos barn som kan vara nervös, orolig eller stressad. Eftersom detta är ett psykologiskt problem, kan det vara svårt att sluta.

Alopecia areata är en hudsjukdom som i första hand orsakar håravfall på hårbotten, men kan också påverka andra delar av kroppen. Uppskattningsvis 4 miljoner människor är drabbade av sjukdomen i USA. Totalt håravfall kan vara ett resultat av detta tillstånd, men det resulterar oftast i flera små kala fläckar. Tro det eller ej, denna sjukdom orsakas av det egna immunförsvaret felaktigt angriper din friska hårsäckar. Alopecia areata kan börja i barndomen och drabbar både män och kvinnor. Mer ofta än inte håret kommer att växa tillbaka inom en period av två år.

Cancer behandlingar som används för att döda cancerceller kan också döda celler som kan orsaka hår att växa.

kemoterapiDet är inte cancern i sig som orsakar håravfall, utan snarare kraftfulla cancer läkemedel och behandlingar. Nytt hår tillväxten kommer att börja när de behandlingar som har slutat.

Hår färg, färgning och kemiska behandlingar, som kan orsaka tillfälligt håravfall. Dessa behandlingar kan skada håret och orsaka dem att bryta eller att falla ut, men är oftast inte permanenta.

Traction alopecia är termen för att bära ditt hår drog så hårt att det orsakar håravfall. När håret dras tätt det orsakar spänningar i hårbotten och kan leda till att håret och hårsäcken skador som kan bli bestående.

Dålig kost såsom krasch bantning, ätstörningar som anorexia eller bulimi kan orsaka håravfall. När kroppen inte får tillräckligt med vitaminer, mineraler, eller protein det går inte att upprätthålla hår tillväxt. Detta är en vanlig orsak till håravfall hos tonårsflickor. Det kan också påverka vegetarianer som inte får tillräckligt med protein.

Leverans graviditet eller klimakteriet till följd av hormonella förändringar är en vanlig orsak till kvinnligt håravfall. Många gånger ett hormon utvärdering behövs för att inse vad det är som orsakar håravfall hos kvinnor. Denna typ av håravfall kan ofta korrigeras.

Det finns många orsaker till håravfall, med den primära orsaken har att göra med gener som gått ner för att du genom din mor och far. Det är viktigt att identifiera andra möjliga orsaker, eftersom dessa är vanligen lätt att korrigera.

LEAVE A REPLY