Håravfall är ett Problem som Drabbar Både Män och Kvinnor

håravfall5
Håravfall är ett Problem som Drabbar Både Män och Kvinnor
Rate this post

Det är ingen tvekan om håravfall kan ha förödande effekter på förtroendet för en person. Det ses som en hälsoindikator, med full glänsande huvud som uppvisar att du är i god hälsa och full av energi. I vårt dagliga frågor, antingen umgås med vänner eller överför affärer vill vi förmedla positiva egenskaper, och vill se vårt bästa. Dock, om du är ung och förlora hår, det skulle vara en utmaning att hålla upp ett förtroende och kommer även att minska dina chanser att locka till sig din potentiella partner i livet.

Definition

Håravfall är helt enkelt gallring av hår på din hårbotten. Inom det medicinska området, är det enligt alopecia. Normalt, det sker gradvis med åldern hos både män och kvinnor, men det är mer märkbara hos män. När det är alltför stor förlust av hår från hårbotten, det resulterar i håravfall.

Viktiga Orsaker

Det är främsta orsakerna kan hänföras till följande:

a) Hår kan helt enkelt tunn som en följd av åldrandet. Det är vanligt bland många män och kvinnor att märka en mild gallring börjar i trettio-eller fyrtioårsåldern.

b) Liv variationer inklusive svår stress, förändringar i näringsintag och hormonella förändringar som graviditet, klimakteriet och pubertet kan orsaka reversibel håravfall.

c) Medicinsk forskning visar att hälsoproblem, såsom sköldkörteln frågor och anemi (järnbrist) kan också orsaka håravfall.

d) Det är också en vanlig biverkning av vissa medicinska behandlingar såsom immunsystemet behandlingar såsom kemoterapi som ofta används för att behandla patienter med cancer.

Mönster i Män

håravfall5

Mönster av håravfall hos män är markerade med vikande hår från pannan (i sidled), som oftast beskrivs som vikande hårfäste. Det kan också inkluderar gallring på kronan. Förekomsten av mönster skallighet är baserad på genetisk bakgrund. En del börjar tappa hår i deras 50-talet eller 60-talet, men olyckliga andra, det kan börja tidigare, i 20-talet och 30-talet.

Mönster hos Kvinnor

Detta problem är inte ett monopol av män emellertid, eftersom det är ett växande problem i att kvinnor också. Det är en kvinnas värsta mardröm, för härliga hår är viktigt i en kvinnas fåfänga. Håravfall hos kvinnor är också baserad på genetik. Det är mindre sannolikt för kvinnor att gå ner i kronan och främre hårfäste. Takten i håravfall hos kvinnor tenderar att ske successivt, vilket ofta tar flera år innan den blir synlig för andra.

Behandling

Lyckligtvis, håravfall är oftast ett tillfälligt tillstånd som kan behandlas. Dess botemedel som finns tillgängliga på marknaden inkluderar receptbelagda piller som gör håret växa ut igen, olja eller lotion behandlingar som tillämpas rätt till de drabbade hårbotten för att stimulera tillväxt och i händelse av en allvarlig dölja håravfall, hårtransplantation kirurgi. Om ditt hår förlust är hänförlig till vissa mediciner men, hår naturligt kan re-växa utan behandling. Men innan man överväger någon behandling, det är viktigt att rådgöra med din läkare, så att du inte slösar dina pengar, eller ännu värre, sätta din hälsa på spel.

Psykologiska Effekter

Håravfall kan vara förödande för både män och kvinnor. För många människor, håravfall kan leda till känslomässig stress såsom förlust av självkänsla. Bland kvinnor, hår förknippas med skönhet, ungdom och hälsa, så när hon förlorar sitt hår, att hon inte längre känns lockande. På samma sätt, män förknippar hår med manlighet, så när de börjar bli skallig, de känner en minskad maskulinitet.

Oavsett kön, kan vara en möjlighet att hitta en effektiv håravfall rättsmedel, dessutom till att räta på sina matvanor och livsstil. Men, man kan inte kunna bekämpa håravfall som orsakas på grund av ärftlighet och genetik, andra än att gå till en åtgärd som hår transplantation.

LEAVE A REPLY