Grunden för en Låg Carb Diet

kolhydrater

Low carb dieter är förmodligen den mest populära kost typer idag. Dess filosofi för att skära ner på dåliga kolhydrater, dåliga fetter och dåliga socker har förvandlat världen på sitt öra, eftersom det utmanar den gamla tron som låg fett diet hjälpa dig att förlora vikt. Men enligt anhängare av låg carb diet, om fettsnål kost är verkligen fördelaktigt att gå ner i vikt så varför är det så att 30 år efter att den först presenterades för allmänheten finns det fler överviktiga människor nu än någonsin tidigare.

Enligt low carb diet anhängare orsaken ligger i kolhydrater.

kolhydraterDe hävdar att kolhydrater är vad som bidrar till fetma. De sade också att kolhydrater är en stimulerande effekt som triggar hunger kval. Denna missuppfattning om hur vissa ingredienser i vår mat arbetet har visat sig vara ett stort misstag eftersom fettsnål kost anhängare är faktiskt mer ett tvång att äta mer kolhydrater.

Hur det exakt fungerar? När vi äter kolhydrater rika livsmedel särskilt de som är gjorda av enkla kolhydrater som socker, pasta, potatis, ris eller något som gjorts med raffinerad mjöl, det stimulerar produktionen och utsöndringen av insulin. Effekten av insulin i kroppen är att det coaxes glukos som produceras genom nedbrytning av kolhydrater – att absorberas snabbare av våra vävnader för energiförbrukning. Extra glukos som inte förbrukas sedan omvandlas till och lagras som fett.

Men det slutar inte där.

När glukosnivåerna i kroppen droppe insulin nivåer i vår kropp skulle också falla. Denna cykel av en kolhydrat måltid – snabba insulin ökar och sedan efterföljande snabb nedgång i insulin främjar mer hunger kval. Detta innebär att bara efter två till fyra timmar efter en kolhydratrik måltid skulle vi redan sugen på mer kolhydrater. Detta är som en ond cirkel där du äter kolhydrater, lagrar fett, blir hungrig och då äter mer kolhydrater. Med en låg fetthalt kost, en person som ändå får fett och höjer sina kolesterol – och det är dåliga nyheter.

Denna förklaring för att stödja låga kolhydrater kost är ljud som de förklaringar som överlämnas för låg fett dieter. Genom att begränsa eller ens undvika kolhydrater i vår kost vi kan styra våra insulinnivåer till en hanterbar grad och därmed hindrar hormonet från att omvandla glukos till fett. Detta skulle i sin tur förändra vår ämnesomsättning gör det möjligt för oss att använda våra fettreserver som källan till vår energi och inte glukos från kolhydrater matsmältningen. Denna förändring gör det möjligt för kroppen att bränna fett mer.

Tyvärr vid denna tidpunkt, det finns inte tillräckligt med studier för att stödja låga kolhydrater kost jämfört med den äldre fettsnål kost regim. Men eftersom fler och fler studier är gjort, det blir uppenbart att låg kolhydrat dieter faktiskt har enorma hälsofördelar med vår kropp. Det finns vissa indikationer på att denna typ av kost faktiskt kan sänka kolesterol och triglycerid nivåer i kroppen. Den enorma hälsofördelar som tillskrivs låg kolhydrat dieter som verkligen förtjänar en andra titt.

LEAVE A REPLY