Fem Populära Kost Myter

Kost Myter

Den näring området, och mer specifikt att banta, är full av myter och halvsanningar. Varenda “expert” har en åsikt och finner anhängare desperat att tro att dessa åsikter för sanning. Om det låter bra det kommer förmodligen att hitta anhängare. När en myt fart det steamrolls sin väg in i populärkulturen. När det är förankrad det är mycket svårt att avslöja myten. Om det är publicerad i en tidskrift eller hörde på tv blir det faktiskt. Kost myter är en dime ett dussin med nya dyker upp hela tiden.

Här är fem populära myter, och varför de inte är sant.

Kost Myter

Genetik. Om du har dålig genetik du inte kommer att kunna gå ner i vikt, eller om du behöver gå ner i vikt kommer det att komma rätt igen. Detta är helt enkelt inte sant. Genetik spelar en stark roll i en persons benägenhet för viktökning, men inte doom dem. Många människor har genetiskt “kodade” för vissa sjukdomar men med rätt kost och omsorg de undvika att utveckla dem. Detta gäller för fetma också. Bara för att en person är benägen att viktökning betyder inte att de aldrig kan nå sin idealvikt och behålla den. De kanske måste arbeta hårdare än andra, men det kan göras. Sanningen att denna myt är att dessa individer har för att vara mer vaksam för om de glider de lätt kan få den vikt igen.

Sallad Myt. Många dieters tror att med en sallad, oavsett vilken typ, som är en hälsosam måltid. Det är sant att en lummig, grön sallad med några andra grönsaker och en lätt mängden dressing är frisk. Men många dieters kommer att lägga till kyckling, skinka, ägg, nötter, krutonger, bacon, eller annan tung mat till sina sallad, som gör den ohälsosam. Sedan lägger de nästan en halv kopp sallad dressing för att kväva det lilla bit av grönt kan ha varit att visa. Nu finns det en potential låg-kalori sallad blir tung -, kalori-lastat röra. Detta motsvarar de dieter som går till McDonald ‘ s och beställer en Big Mac, Stor pommes Frites och Cola light, “Eftersom deras diet.”

Vete Bröd. Vete bröd är bättre än vitt bröd rätt? Fel. Det är precis så dåliga som vitt bröd. Vetemjöl används i vanlig vete bröd är precis som behandlas, och därför så lätt omvandlas till enkla sockerarter, som vitt mjöl. Hela korn havre bröd är ett mycket bättre alternativ när bröd behövs. Som ett faktum, hela korn havre är ett bra substitut i all spannmål som livsmedel, till exempel spannmål.

Honung. Honung, pass på honung. Bara för att något är naturligt är inte alltid göra det bättre. Vissa människor har varit felaktigt ledda till att tro att honung är ett bättre alternativ till socker. Sedan är det naturligt, att de tror att det på något sätt är ett hälsosammare alternativ. Det är fortfarande socker. Det kommer fortfarande att orsaka socker i blodet för att gå över styr. Med fibrer för långsam absorption, du kan lika gärna äta rakt av socker.

Låg-fett=Hälsosam. Om ett livsmedel är märkt med låg fetthalt eller fettfria är det verkligen hälsosamt? Kanske inte. Många med låg fetthalt och fett-fria livsmedel lägga till kopiösa mängder socker för att förbättra smaken, vilket ökar kalori räknas. Den tillsats av socker kommer också att orsaka toppar i blodsockret, vilket orsakar insulin spikar i, och en snabbare transfer av energi till fett butiker. Läs etiketterna noga, och titta på ingredienserna. Om socker (i alla dess former) är nära toppen av ingredienslistan, passera på låg-fett. Ibland regelbunden fett version är ett hälsosammare val i det långa loppet.

LEAVE A REPLY