En Jämförelse av Olika Typer av Populära Dieter Idag

kost

Det finns så många olika typer av dieter där ute att det kan vara ganska förvirrande för människor att välja en som är rätt för dem. Kom bara ihåg att inte alla människor är lika och samtidigt en viss typ av diet kan fungera för en person, det är en mycket god chans att det inte kommer att ge samma resultat till en annan. Att känna till de mest lämplig diet plan för dig, alltid konsultera en professionell dietist eller nutritionist.

Dieter i Granskning

kost

Atkins Diet, utformad av Dr Robert Atkins, är utan tvekan en av de mer populära dieter under de senaste åren. Atkins diet anser kolhydrater och transfetter som den skyldige för de flesta fall av fetma. Kosten avvisar den etablerade mat pyramid och pekar ut det högt intag av kolhydrater som orsak av många metabola sjukdomar. Atkins diet är inriktad på ett magert protein diet, en försiktig intag av kolhydrater och vitamin tillskott.

Beverly Hills Kost är en relativt tvivelaktiga diet plan som betonar den rätta kombinationen av livsmedel till stöd i naturlig viktminskning. Den hävdar att specifika reaktioner av mat kemikalier, såsom enzymer, stöd i att bränna fett i kroppen. En Central del i denna plan är avhållsamhet från protein under de första elva dagar, under vilken tid bara frukt som är tillåtet. Kolhydrater kan tas på elfte dagen medan protein kan tas på nittonde. Denna diet är inte baserad på några medicinska bevis för om och dietister hävdar att det berövar människor på viktiga näringsämnen.

Kroppen för Livet Kost är en fitness och vikt förlust program som betonar rätt matvanor samt träning, aerobics och tyngdlyftning. Måltider är uppdelade i sex små måltider per dag. Det är bra variation i maten, så näringsbrist är sällsynta. Kolhydrater är oftast tagit tidigare i dag, för att de ska utnyttjas för resten av dagen. Viktminskning är inte så dramatiskt som med andra dieter, men planen är mer balanserad. Dessutom, på grund av fokus på träning, planen är i allmänhet anses vara väl avvägd. Det brukar varar bara tolv veckor och så är det inte riktigt en långsiktig diet program, även om det kan vara med rätt planering.

Bodybuilding Kost är inriktad på tillverkning av muskelmassa. Detta i sig kan eliminera fett över tid, men tonvikten ligger på att komplettera en kropp träning regim, snarare än förändra en kost vana. Denna diet är inriktad på högt intag av protein och komplexa kolhydrater.

Hög Protein Diet är ganska likt Atkins Diet, men betonar på att äta nästan dubbelt så mycket protein intag. Det är ganska kontroversiellt, eftersom många experter anser att det är skadligt och obalanserad. Dess förmåga att ge omedelbar viktminskning för dem som följer det, men gör det extremt populära.

Medelhavsdieten är inte en strikt diet utan mer som en livsstilsförändring. Det är påverkad av den observerade hälsosam livsstil för dem som bor i Medelhavsområdet. Kosten består av att äta massor av frukt och grönsaker, måttligt intag av fisk och lågt intag av kött och ost. En aktiv livsstil är också obligatoriskt.

Anses hälsosammare alternativ till den Atkins diet, South Beach-Dieten är diskriminerande mot dåliga kolhydrater, men till skillnad från Atkins, varnar också för konsumtionen av mättade animaliska fetter. Kosten är gjord av Dr Arthur Agatston, en hjärtspecialist som inte var nöjda med hög fetthalt av Atkins diet.

Zone Diet är en diet plan som fokuserar på rätt proportion intag av kolhydrater, protein och fett för att framkalla den rätta balansen av hormoner som påverkar hunger och ämnesomsättning. Experter uppfattar det som en väl avrundad diet plan även om de är osäkra om diet fungerar på det sätt att det säger att det gör det.

LEAVE A REPLY