Behandling För Artrit – Lindra Ledvärk

artrit

Har du svårt för att böja armarna och knäna? Vad sägs om att flytta dina axlar och ben? Om så är fallet, då kanske du lider av artrit. Det är ett tillstånd där rörliga lederna skapar svår smärta.

Det finns många olika typer av artrit.

artritDen mest populära av dem alla är reumatoid artrit. Denna typ drabbar de flesta lederna i kroppen. Det gör det svårt att flytta på grund av stelhet. Artros, å andra sidan, leder ofta till svullnad i lederna, särskilt i höft, knä och finger.

Även om artrit kan hända nästan vem som helst i denna värld, det kan förhindras. Om du vet hur man gör detta, du kommer inte att behöva drabbas av denna smärtsamma tillstånd. Några sätt att förebygga det genom att skydda lederna från någon typ av fysisk skada. Du bör också hålla din kropp i så bra form som möjligt för att göra dina leder och muskler starkare. Kontrollera din vikt är också viktigt att inte sätta för mycket press på lederna.

Om du redan är att sätta upp med artrit, här är de saker du kan återuppleva smärta.

Få vila. Det finns inget bättre sätt att lindra smärtan än att vila. Vila gör att dina leder och muskler runt det för att koppla av. Det ger också kroppen att reparera eventuella skador. Du kan göra detta genom att inte överanstränga för mycket på den fysiska och genom att få en bra antal timmar sömn per natt.

Bli flexibel. När du var yngre, var du fortfarande är väldigt flexibel eftersom den leder och brosk inte hade härdat helt ännu. Men som en person åldrar, flexibilitet minskar också. Det är därför det är mycket viktigt att vara flexibel för så länge du kan. Du kan öka din flexibilitet genom att delta i aktiviteter som yoga eller stretching.

Att bli fysiskt aktiva. Träning är lika viktig som de ovan nämnda metoderna för att lindra artrit smärta. Promenader i minst 20 minuter till 1 timme om dagen är viktigt för att göra lederna och musklerna starkare. Det kommer också vara lämpligt att göra övningar med vatten såsom simning. Detta beror på att simning inte är alltför kraftfull för lederna.

Gäller komprimera. Detta kan vara antingen varm eller kall kompress. Använda värme applikatorer tre gånger per dag och massera området upplever smärta. Värmen kommer att göra musklerna lös och det kan lindra stelhet i området. Å andra sidan, du kan använda kall kompress för ca 20 minuter bara när lederna är smärtsamma. Detta kommer att bedöva området så kommer du inte känna så mycket smärta.

Undvik att vistas i en position. Om du har ledvärk, se till att röra kroppen en gång i en stund. Du bor bara i en position under en lång tid kan öka trycket på lederna. Detta kan också orsaka stelhet i området. Du behöver för att sträcka ut och slappna av i musklerna då och då. Se till att ytta runt för att utöva din lederna. Detta sätt, att de inte känner smärta, som ofta.

LEAVE A REPLY